Evli çiftler belirli bir süre sonra ilişkilerini kendilerinin bir parçası olan bebek ile taçlandırmayı arzular.

Sağlıklı anne ve baba adayının herhangi bir zorluk çekmeden bebek sahibi olması çok doğal bir durumdur. fakat bazı durumlarda çeşitli sebepler ile bebek sahibi olmak biraz daha zor bir durum haline gelebilir.

Anne ya da babadan kaynaklanan, çeşitli fizyolojik ya da psikolojik rahatsızlıklar sonucunda bebek sahibi olmak biraz daha güç hale gelebilir. Fakat bu durum kadın ve erkeğin bebek sahibi olma arzularını etkilemez.

Bazı durumlarda hamile olmadığı zaman bile kendisini gebe kalmış gibi hisseden kadınlar olabilir. Bu yalancı gebelik durumudur.

Fizyolojisi tıpkı gebe bir annenin vücudu gibi belirtiler gösterir ve hamilelik testinde durum negatif olmasına karşın, kişi kendisini gebe kaldığına inandırır.

Adet kanaması gecikmediği hatta bazen adet kanamasının gerçekleştiği durumlarda dahi gebe olduğunu düşünen kadınlar olabilmektedir.

Fizyolojik belirtileri tıpkı gebe annelerin belirtileri ile aynıdır. Mide bulantısı, halsizlik, kusma, karında şişlik, kiloda artış, gıdalara karşı hassaslık, kötü kokulara tahammül edememe vs. bu durum çoğu kadında bir ya da iki ay sürmektedir. Sonrasında gebe olmadığının farkına varılması ile her şey normale döner.
Fakat nadir de olsa bazı durumlarda 9 ay boyunca bu durum sürer.

Yapılması gereken şey, bir doktora giderek tavsiyeler alınmasıdır.
Ciddi travmalar oluşabilmesi riski bulunduğu için psikiyatr yardım alınması gereklidir.