Hamile bayanların ilk ayları genelde rahat geçer ve bebek sahibi olma heyecanı ile istediklerini yapabilirler. Fakat ilerleyen aylarda bazı durumlarla karşılaşmaya başlarlar. Mide bulantısı, mide ekşimesinin yanı sıra hareketsiz kalmak bunlardan bazılarıdır. Anne adaylarının vücudunun çoğu yerinde ağrı başlayınca, gebelik zorlaşmaya başlıyor. Ağırlaşan bebeği taşımak bu zamanlarda daha zor oluyor.
Bu zamanlarda annelerin bazı spor hareketleri yapması faydalı olabilir. Hareketsiz kalmak bu dönemden sonra sıkıntı çekmenize neden olabilir. Ayrıca hamileliğin sonlarına doğru bazı kasılmalar da, yalancı sancı olarak adlandırılır.
Yalancı sancılar yaşanabilir
Hamileliğin son aylarında sıkça karşılaşılan yalancı sancılar gerçek doğum zannedilebilir. Fakat bu yalancı sancılar Braxton Hicks Kasılmaları olarak adlandırılır. Bu kasılmalar, hamileliğin son aylarında prova amacıyla gerçekleşir. Bu yalancı kasılmalar bebeğin artık doğuma hazır olduğunu ve bu dönemde her an doğum yapılabileceğini belirtmektedir. Bu kasılmalar 24. haftadan sonra başlayabilir. İki veya daha fazla hamile kalmış bayanlarda bu yalancı kasılmalar daha fazla olabiliyor.
Kasılmaların şiddeti nasıldır?
Hamileliğin son aylarında doğumun yaklaştığını anlamak için bazı kasılmalar meydana gelir. Bu kasılmaların şiddetine göre gerçek doğum olup olmadığı ayırt edilebilir. Yalancı sancıların süresi genel olarak kısadır ve yaklaşık 15 saniye kadar sürebilir. Gerçek doğum olduğunu ayırt etmek için bu kasılmaların süresinin artması gerekmektedir. Neredeyse 45 saniyeye kadar artan kasılmalar ise doğumun yaklaştığının habercisidir.