Anne üzerinden uygulanan Serenity test, bir kan testidir. İleri teknoloji ile çalışan bu test anne ve bebek sağlığı açısından herhangi bir risk faktörü içermez. Testin yapılış amacı anne karnında bulunan bebeğin sağlığını tehlikeye atabilecek, yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilecek, kromozom bozukluklarının ortaya çıkmasını sağlamaktır.

Serenity test nasıl yapılır?

Serenity test için hamile anne adayının kolundan 6/7 ml kan alınır ve analiz edilir. Yapılan bu testin anne adayı ve bebek açısından herhangi bir riski bulunmamaktadır. Bu test sayesinde hamilelik süresince karşınıza çıkabilecek riskli sonuçları ve ihtimalleri de yok etmiş olacaksınız.

Serenity test, tek gebeliklerin yanı sıra çoğul gebelikler, tüp bebek uygulamaları için de rahatlıkla yaptırılabilir. Serenity test uygulaması yaptırırken dikkat etmeniz gereken tek ve en önemli husus, konu hakkında uzman olan bir doktor tarafından testin yapılmasını sağlamaktır. Yaptırmış olduğunuz Serenity test sonuçları 1 hafta içerisinde laboratuvarda sonuçlanarak size teslim edilmektedir.

Serenity test sonuçlarına göre bebekte riskli, beklenmedik bir sonuç ile karşılaşılırsa, erken müdahale için anne adayına bilgi verilir ve gerekli tedavi sürecine başlanılır. Serenity test sonucuna göre bebeğinizde herhangi riskli bir durum gözlemlenmemişse, bebeğinizi sağlıklı bir şekilde dünyaya getirebileceksiniz demektir.

Hamileliğin ilk sürecinde uygulanan bu test bebeğinize dair önemli bilgileri sunmaktadır. Test sonuçları olumlu çıktığı taktirde dahi, hamileliğin ilerleyen sürecinde, hamileliğe dair tüm testleri yaptırmanız önerilir.