Hamilelik boyunca rutin olarak doktora gideriz ve çeşitli tahlil ve testler yaptırmamız önerilir. Bu testlerin bebek sağlığı için zamanında yapılması çok önemlidir.

İlk doktora başvurduğunuzda kan tahlili istenir. Kan tahlilinde kansızlık olup olmadığına, hormonlara, şeker düzeyine bakılır. Ayrıca sarılık, kızamıkçık gibi bağışıklık sistemine zarar veren hastalıklar olup olmadığı tespit edilir.

Gebelikte yapılan testleri, tanı ve tarama testleri diye ayırmışlardır. Tarama testleri bebekte oluşan ve oluşabilecek sakatlıkların olup olmadığını gözlemlemek için yapılır. Tanı testleri ise bu testler sonucunda riskli bir durumla karşı karşıya gelinmişse, tanı testleri sayesinde kesin olarak olup olmadığını belirtir. Bu testlerin yapılış amaçları kadar hamileliğin hangi haftasında yapıldığı da önemlidir. Çünkü doktorun söylediği haftalar arasında yapılmazsa daha sonradan yapılma imkânı yoktur.

Gebelikte yapılan testlerden olan koriyonik villus testi bebekteki down sendromunu belirlemek amacıyla 10-14.haftaları arasında yapılmaktadır. Plesentadan alınan küçük bir parçayla bu işlem gerçekleştirilir.

Hıv ve hepatit B testleri ise bağışıklık ile ilgili virüslerdir.11-13.haftalar arasında yapılmaktadır. Ayrıca bu teste sarılık testi de denir. Bu hastalığın olumsuz sonuçlarından kurtulmak için aşı yapılmalıdır.

Ense kalınlığı testinde de yine down sendromu için bebeğin ensesinde biriken su miktarına bakılır. Bu testte 11-14.haftalar arasında yapılır.

İkili tarama, üçlü tarama testleri ve amniyosentez testleri de bebekte down sendromu ve kromozom anormallikleri var mı yok mu ona bakılır. İkili test 11-14 haftalar arasında, üçlü test 15-20.haftalar arasında ve amniyosentez testi ise 16.haftada yapılır.