Tüylenme hamilelikte hormonları artması halinden kaynaklanan bir takım sıkıntılardan biridir. Hormonların değişmesiyle meydana gelen tüylenme sorunu genellikle karın bölgesi, bacak ve kollarda, göğüs uçlarında ve yüz bölgelerinde kendini gösterir.
Bu tüylenmeler genellikle hamileliğin ilk üç ayı boyunca çıkar ve 6 aydan sonra da dökülmeye başlayacaktır.
Hamilelik döneminde başlayan bu sıkıntı hormonlardan kaynaklı olduğu için çoğu kadında hamilelikten sonra kendiliğinden çözülür.
Kendiliğinden geçmeyen bu tüylenmeler için ise lazer epilasyon yöntemi önerilir. Ama hamilelere önerilmez.
Çünkü lazer epilasyon hamilelikte özellikle karın ve bacak bölgelerinde bebek için riskli olabilir.
Bu tip tüylenme sorunu olan hamileler doktoruna danışarak hareket etmeli ve bu durumu sorun yapmamalıdır. Hamilelik döneminde karşılaşılan zorluklarla başa çıkmanın en kolay yolu telaş yapmamak ve destek almaktır.
Ayrıca lazer uygulamaları yüz bölgesindeki tüylenmeler için uygulanabilir. Bunun bebeğe zarar verici bir etkisi bulunmamaktadır. Tek sorun hamilelik döneminde oluşan lekelere benzer lekelerin oluşmasıdır.
Hamilelik döneminde öncelik bebeğin salığı olduğu için bu gibi sorunları hallederken bebeğe zarar verip vermeyeceği düşünülüp öyle hareket edilmelidir.
Kesin çözüm olmasa da bu dönemde tüylenmelerin önüne geçmek için jilet ve ağda yöntemi kullanılabilir. Tüy dökücü kremler cilt altına da nüfus edebileceği için kullanılması fazla önerilmemektedir.
Bazı kadınlar bu tüylerden kurtulamadığı için renklerini değiştiren kremler kullanırlar. Kimyasal içerikli bütün kremler bebek sağlığını olumsuz etkilediği için kullanılması uygun değildir.