Hamile kadınların bebeklerinin hareketlerini hissettikleri, kalp atışlarını duymaya başladıkları dönemde şiddetli kasık ağrıları yaşamaları normaldir. Pek çok hamile bu sıkıntıyı yaşarken, bunun elbette ilk başta bir korkutucu yanı, evham yaptıran bir tarafı olabilir. Ancak hamilelikte kasık ağrısı genel olarak yaşanan ve bir şekilde üstesinden gelinebilen bir durumdur.

Hamilelikte Kasık Ağrısı Nedir?

Hamilelikte meydana gelen kasık ağrıları normal olarak yorumlanır. Çünkü anne adayı ile içinde büyümeye başlayan bebeğin hem hacim, hem ağırlık olarak anne bedenini zorlamaya başladığı görülür. Zaten anne adayları kasık ağrılarını en çok bebeğin büyümeye başladığı dönemde hissederler. Çünkü bu esnada rahim ağzında bebeğe yer açılmaya başlanması durumu söz konusudur.

Kasık ağrılarının oluşması, bebeğin büyüdüğüne de delalet olduğu için aslında bir bakıma iyi bile sayılabilir. Fakat çok şiddetli ve bir o kadar da zorlayıcı ağrılar yaşanması da muhtemeldir. Bu tarz durumlarda vakit kaybetmeden doktora gitmek çok önemlidir.

Hamilelikte Kasık Ağrıları Ne Zaman Olur?

Bilinmesi gereken bir başka nokta da hamilelerin kasık ağrılarını ne zaman yaşamaya başlayacaklarıdır. Yani hamilelik başlar başlamaz bu ağrıların gelmesinin ne kadar muhtemel olduğu kafalarda soru işareti olarak kalabilir. Fakat şunu söylemek gerekir ki, kasık ağrıları hamileliğin ilk haftalarında değil; ilerleyen haftalarda kendini gösterir. Elbette ki bu ağrılar bebek gelişimi ile doğrudan ilgili iken, ağrı oluşması ise hamileden hamileye değişkenlik gösterebilir. Kimi hamilelerde hafif ve geç şekilde gelen bu ağrılar, kimi hamilelerde ise daha ağır ve erken oluşabilir. Hamileliğin ilk 6 ila 8 haftası dolduğu zaman ufak ufak ağrıları duymak da mümkün, çünkü rahim bu dönemde hazırlık aşamasını hızlandırmaktadır.

Hamileliğin son dönemlerinde söz konusu kasık ağrıları kendini hissettirmeye devam edebilir; fakat bu ağrılar kesinlikle doğum sancıları ile karıştırılmamalıdır. Hele ki kimi ağrılar pek de masum sayılmayacak sebeplerden dolayı ortaya çıkmış olabilir, örneğin enfeksiyon kapma ya da düşük yaşama ihtimallerinden dolayı kasık ağrıları oluşabilir. Bu nedenle de her ağrının bebek gelişimine bağlanması da doğru olmayacaktır. Bu nedenle de, ağrı hissedilen anlarda uzman doktora danışmak her anlamda faydalı olacaktır.