Genç ya da orta yaşlı ayırımı yapılmadan hamile olan her kadının muhakkak kendi sağlıklarına dikkat etmeleri gerekir. Hamilelik döneminde, kadınların vücutlarında değişkenlik gösteren kan değerleri başta olmak üzere; hormonsal farklılıklar ve hamilelik süreci kontrol altında tutulması gereken başlıca sağlık konularıdır. Düzenli olarak tahliller yaptırması ve hamilelik takibini doktor kontrolü altında gerçekleştirmesi; kadınların doğum anından iyileşme sürecine kadar önemli olan en temel detaydır.
Hamilelikte kadın sağlığı sadece doktor kontrolü veya tahlillerden ibaret değildir. Kadınların beslenme alışkanlıklarını düzene sokmaları, bol su içmeleri ve düzenli olarak egzersizler yapmaları hem daha rahat bir doğum için hem de hamilelik sürecinde kadının sağlığı için önemlidir. Sadece bebek üzerine eğilim göstererek hamilelik sürecinde kendi sağlıklarını hiçe sayan kadınların, doğum anı başta olmak üzere doğum sonrası tüm fiziksel kısıtlamalar kötü bir şekilde kendini göstermektedir. Bu nedenle, hamile kadınların öncelikli olarak kadınsal sağlıklarına dikkat etmeleri gerekmektedir.
Yapılan araştırmalar sonucunda hamileliğin kadın sağlığı açısından en doğru geçtiği yaş aralığı 22 ile 30 arası olarak kanıtlanmıştır. Bu yaş aralığı dışında kalan kadınların hamilelik süreçlerinin ekstra dikkat edilerek geçirilmesi gerekmektedir. Ayrıca belirli bir yaştan önce ve belirli bir yaştan sonra hamile kalmanın kadın sağlığı açısından çok tehlikeli olduğu da bilinmeli ve bu tür durumlardan kaçınmak için önlem alınmalıdır. Son olarak, kadınların genital bölgelerinin en fazla ikinci çocuğu doğurduktan sonra sarkmaya başladığının ve daha fazla çocuk sahibi olunduğunda daha farklı problemlerin (idrar tutamama gibi) yaşanacağı da bilinmelidir.