Diyabet şeker hastalığı demektir. Şeker hastalığı ise kanda normalden az ve ya yüksek şeker düzeyleri ile belirlenir. Şeker hastalığında bazı insanların şeker düzeyi çıkar bazılarının ise düşer. Bu iki durum da şeker hastalığı olduğunun göstergesidir. Bazı kadınlarda hamile kalmadan önce de şeker hastalığı vardır. Bu şeker hastalığı hamilelikten sonra da devam eder, bazılarında ise hamile kalınca ortaya çıkar ve genellikle hamilelik bitince kaybolur.
Hamilelik döneminden önce şekeriniz varsa gebelik süreci zor bir süreç olacaktır. Bu süreçte kullandığınız tablet ilaçları artık alamazsınız ve insülin kullanmanız gerekir. Sürekli olarak şekerinizi ölçtürüp şekerinizi kontrol altında tutmalısınız.
Hamilelikte 24 ila 28 haftalar arası bütün hamilelere glukoz yüklemesi yapılır. Bu teste göre hamilelikte diyabet var ya da yok teşhisi konulabilir. Hamilelik diyabeti olan anne adayları öncelikle nelerle karşılaşacağı konusunda doktoru tarafından bilgilendirilmelidir. Kandaki yüksek şeker bebeği irileşmesine ve bebekte doğum öncesinde ve sonrasında problemler çıkabilir.
Hamileliklerde genellikle sezaryen doğum gerçekleştirilir. Hamilelik diyabeti olan anne adayları ani bebek ölümleri, erken doğum riski, bebekte gelişim geriliği ve doğumdan sonra bebekte solunum sıkıntısı gibi sorunlarla karşı karşıya kalabilir. Hamilelik diyabetinde anne belirli bir diyet düzeninde hamileliğine devam etmeli ve ya insülin kullanarak hamileliğinin güzel geçmesini sağlayabilir. Hamilelik diyabeti olan anne adayları düzenli bir şekilde beslenmesini yapar ve kontrollerini aksatmazsa sağlıklı bir bebek doğurabilir.
One comment
Siteniz harika her zaman güzel bilgiler paylaşıyorsunuz.Emeğinize sağlık