Kadınlar, hamilelik dönemlerinde pek çok kez diş eti kanaması ile karşılaşabilmektedirler. Diş etleri hamilelik süreçlerinde normalden daha hassas olduğu için özellikle diş fırçalama zamanlarında yoğun bir kanama görülebilir. Bu kanamalar da anne adayını tedirgin edebilmektedir. Diş hekimleri, hamilelik sürecinde diş eti kanaması ile karşılaşılmasını oldukça normal bulmaktadırlar. Fakat hamilelik sürecinde yaşanan diş ağrısı gibi, tedavi gerektiren durumlarda dikkatli olunmasında fayda vardır.
Hamileliğin ilk üç ayında bebeğin gelişme ve büyüme aşamaları yaşandığından ağız bakımı anne adayları tarafından dikkatle yapılmalıdır. Diş tedavisi ise öncelikle jinekoloğa sonrasında ise diş doktoruna danışarak yaptırılmalıdır.
Şeker hastası olan anne adaylarının muhakkak diş tedavisi esnasında doktorları rahatsızlıkları konusunda bilgilendirmesi gerekmektedir.
Anne adaylarının hamilelik süreçlerinde bebeklerinin diş sağlığını ve bu anlamda çene gelişimini destekleyici maddeler içeren gıdaları tüketmesi önemlidir.
Diş fırçalama ihmal edilmeden, gargara ile çalkalamak da diş sağlığı konusunda önemlidir.
Eğer anne adaylarının dişleri için uygulanması gereken dolgu ya da diş röntgeni bulunuyorsa, dikkatli olunmalıdır.
Radyasyon hamilelik sürecinde anne adaylarının maruz kalmaması gereken en tehlikeli maddedir. Bu nedenle de diş röntgeni olsa dahi, doktorların erteleme şansı bulunuyorsa röntgen muhakkak ertelenmelidir.
Ağız sağlığını dikkate alması gereken anne adaylarının vitamin, protein, omega destekli gıdaları tüketmesi diş problemlerinin daha az görülmesine ve doğacak bebeğin diş yerlerinin daha düzgün şekilde şekillenmesine yardımcı olabileceği unutulmamalıdır.