Kadınların kendi sağlıklarına en çok özen göstermesi gereken dönemlerden biri de hamilelik dönemleridir. Hamilelik dönemlerinde, kadınlar “aşerme” adı altında bir yemek yeme isteği duydukları için çoğu zaman anlamsız bir şekilde fazla kilo alırlar ve bu kilolar doğum yaptıktan sonra da kalıcı bir şekilde vücuda yerleşir. Yani alınan kilolar, karındaki bebek için değil tamamen vücuda yerleşmesi için “aşermeyi” gerçekleştirmiş olabilir.
Sadece hamile kaldıktan sonra değil, planlı bir hamilelikse; hamilelikten önce de doğal gıdalarla beslenerek kanın temizlenmesi ve hücrelerin sağlıklı bir hale getirilmesi için çalışılmalıdır. Doğru beslenme aşamasında, kesinlikle alkol ve sigara tüketiminden kaçınılmalı ve kadınların kan hücrelerinde zararlı maddelerin barındırılmaması gerekmektedir. Bunun dışında hamilelik plansız olsa dahi, karbonhidrat ağırlıklı beslenmeden her zaman uzak durulmalıdır. Hamilelik esnasında, katkı maddeler içeren gıdaları tüketmemeye ve öğün atlamamaya özen gösterilmelidir.
Hamilelikte beslenme aşamasının doğru bir şekilde geçirilmesi, bebek sağlığı açısından da oldukça önemlidir. Doğum sonrası bebekte yaşanacak hastalıklar veya hamilelik sürecinde yine bebekle alakalı yaşanacak sorunların çoğu beslenme alışkanlığı ile alakalıdır.
Hiçbir şekilde kilo almamak adına, tamamen yemeden içmeden kesilmek de kesinlikle tehlikeli bir davranıştır. Karındaki bebeğin her şeyden önce gelişebilmesi için annesinin yiyeceği gıdalardaki vitamin ve proteinlere ihtiyacı vardır. Eğer hamilelik dönemi öncesinde düzensiz beslenme alışkanlığı kadında mevcutsa, kesinlikle diyetisyen eşliğinde hamilelik sürecini tamamlaması önerilmektedir.