Tiroid bezleri hamile kalındığı andan itibaren sürekli kontrol edilmelidir. Çünkü tiroidlerin yetersiz çalışması anne ve bebek sağlığı için tehdit oluşturur. Anne adayının hamilelik döneminde bebeğinin gelişimini eksiklik tamamlayabilmesi için tiroid hormonuna ihtiyacı vardır.
Tiroid bezi yetersiz çalışır ise yorgunluk, kabızlık ve kilo alımı gibi sorunlara yol açar. Hamilelik sürecinde zaten kendiliğinden ortaya çıkan bu sorunların tiroid hormonuna bağlı olarak gerçekleşip gerçekleşmediği araştırılmalıdır. Tiroidler ile ilgili sorunlar erken teşhis edilmezse kalıcı sorunlar meydana gelebilir. Gebelik sırasında hipertansiyon, erken doğum ve bebek ölümleri gibi sorunlara neden olabilir. Tiroid hamilelikten önce de sürekli kontrol edilmelidir. Düzenli bir şekilde çalışıp çalışmadığı tespit edilmelidir. Çünkü ihmal edilen tiroid bozukluklarında da birçok sorunla karşı karşıya gelinebilir.
Tiroid bezlerinin düzgün çalışıp çalışmadığı basit bir kan tahlili ile öğrenilebilir. Eğer ailede tiroid rahatsızlığı var ise genetiklik olup olmadığı araştırılmalıdır. Hamilelik döneminde ortaya çıkan tiroid bozuklukları için tiroid hapı kullanılarak tedavi edilebilir. Bu hap rahatsızlık devam ettiği sürece kesinlikle bırakılmamalıdır. Çünkü bebeğin gelişimi ve büyümesi için gerekli olan bu hormonun yetersiz olması bebeğin beyin gelişimini de etkilemektedir.
Gayet basit tanı ve tedavileri olan bu rahatsızlıklar sonucu hem kendi hayatınızı hem de bebeğinizin hayatını tehlikeye sokmayın. Ufak gibi bir sorun olarak gördüğünüz bazı rahatsızlıklar hamilelik döneminde bebeğin anne karnındaki serüvenini tamamlaması için sorun teşkil edebilirler.