Kadınlar hamile olduklarını öğrendikleri andan itibaren hayatlarını ve yaşayış biçimlerini karınlarında taşıdıkları bebeklerine göre düzenlerler. Bununla birlikte kafalarında bir çok soru işaretleri oluşur.

Hem bebeklerinin sağlıklı gelişmesi ve gebeliğin normal seyrinde olması ve hem de kendilerinin sağlıkları için her şeyi en iyi şekilde yapmak isterler.

Merak ettikleri konuların başında da beslenme düzenleri gelmektedir. Hamilelik döneminde de, öncesinde olduğu gibi beslenip beslenemeyecekleri konusunda muallâkta kalırlar.

Gebelik öncesinde beslenme düzeniniz sağlıklı değilse ve öğünsüz ise bunu bir düzene sokmanız bebeğinizin gelişimi açısından iyi olacaktır.

Kilo alımından korkulduğu için yeterli gıda alınmaması son derecede sağlıksız bir durumdur. Bebeğinizin gelişebilmesi için tükettiğiniz gıdanın büyük bir önemi olduğunu unutmamanız gerekmektedir. Bu dönemlerde karbonhidrat az tüketilmelidir.

Protein bazlı beslenmeye özen göstermeniz gerekir. Bu muayene olduğunuz doktor tarafından da önerilecektir.

Gebelik dönemlerinde kimi zaman etrafınızdakiler tarafından diyet listeleri de verilmektedir. Bu listelere uymak özellikle gebelik dönemlerinde son derecede zordur.

Gebe olunmayan dönemlerde dahi diyet uygulamak zor olmasına karşın, gebelik ile birlikte artan iştah ve yeme isteği ile bu çok zor bir durumdur.

Bazı riskli gebelikler dışında bu diyet tariflerinin hiçbir bilimsel yanı yoktur.   Gerekli olması durumunda gerekli diyetisyenler tarafından gebelik durumunuz göz önüne alınarak bir liste oluşturulacaktır.

Bebeğin gelişebilmesi için annenin 10 ila 12 kilo civarı alması yeterli gelecektir.