Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra birçok soru da aklınızdan mutlaka geçmektedir.
Özellikle bebeğinizin şekli, hangi hareketleri yapabildiğini, kaç kilo olduğunu öğrenmek için doktor randevunuzu sabırsızlıkla beklersiniz.
Fakat gebelik hesaplama takvimi ile her hafta sizde ve bebeğinizde meydana gelen gelişmeleri daha yakından takip edebilirsiniz.
Bu takvimlerde yer alan bilgiler ve verilen yaklaşık tahminlerdir. Kesin bilgi yapılan muayene ve ultrason ile öğrenebilirsiniz. Fakat genellikle bebeklerin her hafta değişimleri ile ilgili bilgilerin doğruluğundan emin olabilirsiniz. Boy, kilo ve hareketleri ile ilgili bilgiler ise tamamen tahminidir.
Bebeğinizin kalp atışlarını duyabileceğiniz haftanın 9-12. Hafta olacağını ya da bebeğinizin ilk hareketleri hissedeceğiniz haftanın da 16-22.hafta olacağına dair bilgiler gebelik hesaplama takviminden emin olabilirsiniz. Bunun dışında adet döneminizin en son tarihini girdiğiniz andan itibaren başlattığınız gebelik takibinde zaman genellikle doğrudur. Yani doğuma yaklaştığınız zamana kadar bilgilendirme yapan bu takvim tüm ihtimalleri tüm gerçekliği ile size sunmaktadır.
Hamile olmayı düşünen bayanların adet dönemi geçtikten sonraki süreçte ne zaman kan tahlili veya gebelik testi yapacağına dair ipuçları da yine bu takvimde yer alır.
Aynı zamanda gebe kalacağınız zamana dair bilgileri de gebelik hesaplama takviminde görebilirsiniz.
En sağlıklı yumurtlamanın ne zaman olacağını size gösteren bu takvime göre gebe kalan birçok bayan vardır. Doğurgan olduğunuz dönemi size uyarı şeklinde veren bu takvimler ile daha bilinçli bir şekilde hamile kalabilirsiniz.