Çoğu adet belirtisi, gebelik belirtilerinin erken belirtilerine benzerlik gösterir. Özellikle kadınlar arasında bu belirtiler çok sık bir şekilde karıştırılırken, bu durum pek çok sorunu da peşinde getiriyor.

Adet ve Gebelik Belirtileri Arasındaki Benzerlikler

Aşağıdaki belirtilere sahip olan kişilerin bu belirtiler üzerinden hamile olduğunu söylemek kesinlikle zor olacaktır.

Sırt Ağrısı: Adet döneminin yaklaştığı zamanlarda çok sık bir şekilde sırt ağrıları meydana gelebilir. Aynı zamanda hamilelik belirtileri arasında en çok bilinenlerden biri halindedir.

Kabızlık: Progesteron hormonunun salgılanması kabızlık gibi pek çok sindirim sorununun ortaya çıkmasına neden olur. Erken gebelik belirtileri arasında ise hormonal değişikliklere bağlı olarak kabızlık meydana gelecektir.

İdrara Çıkmada Artış: Hamileliğin ve adet günlerinin ilk günlerde kadınlarda daha fazla idrara çıkma isteği oluşur.

Duygudurum Değişiklikleri: Bu dönemlerde benzer bir şekilde sinirlilik, depresyon, ruh halinde dengesizlikler meydana gelebilir. Özellikle bunun sık bir şekilde tekrar etmesi hamileliğin ilk belirtilerinden biri halindedir.

Göğüslerde Şişkinlik: Gebelikte ve adet döneminde ilk olarak göğüslerde şişkinlik hissedilirken, bazı durumlarda ağrılar sık bir şekilde hissedilmeye devam edilebilir. Bunun yanında boyut olarak da göğüslerin daha fazla genişlemesi bu dönemlerde mümkün olabilen şeyler arasındadır.

Baş Ağrısı: Baş ağrısı ve migren sorunları adet ve hamileliğin ilk dönemlerinde çok sık bir şekilde görülür. Bu nedenle belirtiler tek tek ciddiye alınarak durumun ne olduğu tam olarak ortaya çıkarılmalıdır.