Doğurganlığı arttırmak ve doğal yoldan hamilelik olasılığını arttırabilmek adına bazı yöntemlere başvurulabilir. Bunlar bilimsel yoldan doğurganlığa etkili olan yollar olarak ispatlanmış durumdadır.

Zengin Beslenme Düzeni

İyi bir beslenme alışkanlığını meydana getirmek hamileliğe hazırlıkta oldukça iyi olacaktır. Kepekli tahıllar, meyve ve sebze, omega deposu besinler, protein ağırlıklı gıdalar bu dönemde sıkça beslenme programında yer alması gereken gıdalar arasında bulunur. Bunun yanında trans yağlardan kaçınarak, hayvansal gıdalara yönelmek kadınların beslenme konusunda tercih edeceği en doğru hamle olacaktır.

Beden Kitle İndeksi

Önemli ölçüde zayıf olmak ve çok fazla kilolu olmak doğurganlığın düşmesine neden olur.

Özellikle beden kitle indeksi hesaba katılarak 19’dan düşük olan kadınların hamilelik ihtimali çok düşük olacaktır.

Bu nedenle beden kitle indeksine göre ideal kilonuzun tespitini yaparak bu şekilde harekete geçmeniz daha iyi bir karar olacaktır.

Vitamin Takviyesi

Günlük olarak multivitamin desteğinin alınması özellikle hamilelik ihtimalini arttıracağından dolayı, hamile kalmayı düşünen kişilere tavsiye ediliyor.

Özellikle sağlıklı bir gebelik içinde bu tercih edeceğiniz en mantıklı yol olacaktır.

Kafein ve Alkol Tüketimini Sınırlandırmak

Kafeinin doğurganlıktaki rolü uzun zamandan beri tartışılmaya devam ediyor.

Çoğu uzmana göre günde 200 mg’dan daha fazla kafein ve alkol tüketen kişilerin diğerlerine nazaran gebelik ihtimali düşük oluyor. Öte yandan bu durum gebelik yaşanırsa, gebeliğin daha riskli bir şekilde ilerlemesine de neden oluyor.