Gebe kalınması ile birlikte anne adaylarının her ay rutin olarak gördükleri adet kanaması kesilir. Bebek doğana kadar kadınlar adet görmezler.

Çünkü hormonları daha farklı çalışmaya başlar ve vücut kendisini bebeğe adapte eder. Adet kanamasının normale dönmesi için biraz zaman geçmesi gerekmektedir. Doğumdan sonra kadınların vücutları bir süre bu duruma kendisini adapte etmeye çalışır. Bu döneme halk arasında loğusa dönemi ismi verilmektedir.

Kişilerin bedensel faaliyetlerinin yanı sıra, ruhsal durumları da değişiklik gösterebilmektedir. Doğum sonrasında kadınlarda kanama başlar.

Genelde bu durum adet olarak algılanmaktadır. Fakat sanılanın aksine bu adet kanaması değildir. Bu durum vücudun adaptasyon süreci ile alakalıdır. Doğumdan sonra gerçekleşen kanama, rahmin toparlanması ve yenilenmesi aşamalarında olmaktadır. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de, kanama ortalama olarak iki ila üç hafta sürer.

Bazı bebekler annelerini emmeyi reddeder. Bazı durumlarda ise anne bebeği emzirmeye pek sıcak bakmaz. Bu gibi durumlarda anne ilk adetini ortalama olarak 2,5 ay sonra görmeye başlar.

Çocuğunu emziren annelerde ise bu durum 4 ay ila 12 ay arasında değişiklik gösterebilmektedir. Bu çocuğuna sadece kendi sütünü vermesi ile gerçekleşir. Sütü dışında başka hiçbir gıda vermemesi gerekmektedir.

Eğer başka gıdalara başlandı ise, yani emzirme sıklığında azalma söz konusu ise adet kanaması hemen başlayabilmektedir.