Bazı kadınların çocuk sahibi olmaları diğer kadınlara göre daha zor olabilmektedir. Bunlar için çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bunlardan birisi de çatlama iğnesinin yapılması ile gerçekleşir.

Bu iğneler hali hazırda olgunlaşmış bulunan fakat çatlama işlemi sırasında sıkıntılar yaşanan yumurtalıklara uygulanır. İğne yardımı ile yumurtalıkların çatlaması ve döllenme işleminin gerçekleşmesine uygun hale getirilmesidir.
Yapılan çatlama iğnesinin ardından 36 saat içerisinde cinsel münasebette bulunmanız gerekmektedir.

Doktorlar tarafından genelde önerilen saat aralığı bu olmaktadır. İlacın en çok etki ettiği süreç bu 36 saattir. İğne vurulduğu anda yumurtalar çatlamaz. Yaklaşık 10 saat içerisinde çatlama işleminin gerçekleştiği tahmin edilmektedir.

Fakat bazı doktorlar iğnenin vurulmasından bir saat kadar sonra da ilişki önerebilmektedir. Bunun sebebi, spermlerin rahmin içerisinde ortalama olarak 72 saat boyunca yaşamasıdır. Çatlama gerçekleştiği anda ilgili kısımda yer alan spermler ile döllenerek gebe kalmanız mümkün olacaktır.
Klasik gebelik belirtilerinin gözlemlenmesinin ve en önemlisi adet kanamanızın gecikmesinin ardından bir gebelik testi alınması uygun olacaktır.

En bilindik belirtiler, mide bulantısı, kusma, yorgunluk hissi, göğüs uçlarının hassas duruma gelmesi, sık tuvalete çıkma gibi durumlardır.

Eğer durum negatif ise doktorunuzun uygun gördüğü aralıklar ile tekrarlanması olasıdır.

Birkaç denemeden sonra hala durumda bir değişme söz konusu olmuyor ise, doktorunuz farklı tedavi yöntemleri önerebilir.