Gebe kalındığını öğrenen anne adayları ilk günden bebeklerinin doğumuna kadar tatlı bir heyecan içerisinde olurlar. Gebelik boyunca küçük sıkıntılar yaşansa da, birçoğu çocukları için buna memnuniyet ile katlanır.

Bebeğin doğumundan itibaren bazı yeni sıkıntılar da ortaya çıkar. İlk altı aydan sonra birçok bebekte dişler çıkmaya başlar. 6. Aydan itibaren bebeğiniz huzursuz olmaya başlar ve gün içerisinde sıklık ile ağlar. Bu bebeğinizin diş çıkarma sancısından kaynaklanan bir ağıttır.

Diş çıkarma dönemlerinde birçok anne adayı yalnızca kilo aldığı ve hamile giyim alış verişi yaptığı günleri mum ile aramaktadır. Doktorunuzun önerileri ve bizim de yazacağımız bazı basit yollar ile bu dönemi en az şiddeti ile geçirmek sizin elinizde.

Dişlerin tamamının çıkması 6. Ay ile 29. Aya kadar sürer. Anne açısından zor bir dönem olduğu kadar bebek açısından da zor denilebilecek bir dönemdir. Diş çıkartmasında ishal, geceleri ağlama, ateş çıkması gibi durumlar da görülebilir.

Özellikle ilk kez annelik deneyimini yaşamış olan kadınlar bu belirtilerin bebeğin diş çıkarmasından kaynaklı olduğunu anlayamayabiliyorlar.

Bebek dişi kaşındığı için cisimleri sürekli ısırır ve diş etinde kanamaya sebebiyet verebilir. Bu dönemde soğuk diş halkası vererek kaşımasını sağlayabilirsiniz.

Bebeğinizin ateşinin 38 i geçmesi durumunda ise doktora danışmanız gereklidir. Doktorun reçete edeceği ilacın dışında hiçbir ilacı bebeğinizin damağına sürmemeniz en iyisidir.