Hamileliğinizin son aylarındasınız ve o mutlu sona ulaşmanıza az kaldı. Bu da demek oluyor ki artık bebeğinizin ihtiyacı olan giysileri almanızın zamanı geldi. Pek çok anne adayı hamile olduğunu öğrenir öğrenmez bebek giysisi almak ister. Gözleri sürekli bebek mağazalarının vitrinlerinde o minicik kıyafetlere takılır. Bu kıyafetlerin büyüsü ile aklınıza esen, hoşunuza giden her giysiyi ihtiyaç doğrultusunda değil sadece beğendiğiniz için almak istersiniz. Ancak aslında bebeğiniz ilk aylarda belli başlı giysilere ihtiyaç duyar. Çünkü bebek ilk aylarda günden güne büyüme göstereceği için beğenerek aldığınız pek çok giysi bir hafta gibi kısa bir sürede bebeğinize küçük gelecektir. Hamile kıyafetleri alırken nasıl bebeğinizin rahatını ve sağlığını düşündüyseniz doğduktan sonra da bu özeni göstermeniz gerekmektedir.

Bu giysilerin onu terletmeyen, naylon içermeyen, %100 pamuklu ve doğal kumaşlardan üretilmiş olması büyük önem taşımaktadır. Çünkü bebeklerin hassas yapıya sahip ciltleri uygun olmayan giysiler yüzünden çok çabuk tahriş olabilir. Kafalarından geçirirken zorlandığınız minik bodylerin ve ayaklarından çıkaramadığınız şirin tulumların güzelliğine kapılarak yaptığınız alışveriş sizi hüsrana uğratabilir. Bebeğinizin ilk kıyafetlerini alırken onun ne kadar hassas ve narin bir yapıda olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Bunca kıyafet arasında ne alacağım? Alacağım kıyafet nasıl olmalı? türünden düşünceler kafanızı karıştırabilir. Ancak tekstil dünyası bebeklerinizi düşünerek onların ilk andaki ihtiyaçlarını belirlemiş ve “hastane çıkışı” denilen içerisinde doğumdan sonra ilk ihtiyaç duyacakları giysi paketlerini hazırlamıştır. Bu hastane çıkışı paketlerin içerisinde dikişsiz, önden kolayca açılabilen zıbın, ayaklarını ve bacaklarını rahat hareket ettirebileceği tulum, şapka, eldiven ve bebeğinizi sarabileceğiniz penye battaniye bulabilirsiniz.

İlk aylarda almanız gereken kıyafetler genelde zıbın tarzı önden açılıp kapanabilen üstler, alttan çıtçıtlı yaka kısmı geniş bodyler, ayaklı yarım tulumlardan oluşmalıdır. Bebeğiniz çok çabuk gelişme gösterecek olduğundan yeni doğan ölçüsünde alacağınız giysilerin sayısı birkaç taneyi geçmemelidir. 0-3 ay bedeni bebeğinize az da olsa büyük gelebilir ancak bu sizi birkaç ay idare edecektir. Bunun yanı sıra penye şapkalar, eldivenler ve çoraplar en sık kullanacağınız kıyafetler arasında yer alacaktır. Ancak kıyafetlerin bir kısmını mevsimleri göz önünde bulundurarak seçmenizde fayda var. Zira doktor kontrolü için dışarı çıkardığınız bebeğinizi üşütmek istemeyeceksinizdir.