Doğum yapılması ile birlikte vücudun fonksiyonlarının hemen normale dönmesi beklenir. Fakat bu durum biraz zaman alabilmektedir. Çünkü vücut 9 ay boyunca kendini bebeğe adapte eder ve hormon dengeleri değişir. Kadın regli göremez ve diğer bir çok şey değişir. Östrojen hormonu ise normalde salgılandığından çok daha yüksek değerler ile salgılanmaya başlar.
Anne sütünün bu dönemle dolaylı da olsa ilgisi bulunur. Hamilelik dönemi ne kadar kolay ve stressiz geçer ise, sonrasındaki loğusalık ve emzirme dönemleri de o kadar kolay geçecektir. Bebek anneyi emmeye devam ettiği sürece anne süt vermeye devam eder.

Vücut kendisini buna göre ayarlamıştır. Fakat bazen sütün az gelmesi ya da hiç gelmemesi gibi durumlar ile karşılaşılabilmektedir. Sütün arttırılması için bol bol sağlıklı ve hormonsuz gıdalar tüketilebilir. Sütün annenin tükettikleri ile doğrudan bir alakası olduğunu hepimiz biliyoruz.

Dolayısı ile en önemli şey, yeme düzeninin yeterli olmasıdır. Fakat yedikleriniz bazen yeterli gelmiyor olabilir. Çünkü yenilen yemeklerin bir kısmı vücutta depolanır ve enerji olarak harcanır.
Vitaminleri düzenli olarak almalı, bol bol süt tüketmelisiniz.

Ayrıca bebeğe gaz yapan gıdalardan uzak durmanız, çocuğunuzun gaz sorununu daha az yaşaması için önemlidir. Yediğiniz her şey süte karışacağı için bebeğinize iyi gelmeyecek gıdaları tüketmemeye gayret göstermelisiniz. Bol bol peynir, yoğurt, meyve, et, sebze tüketebilirsiniz.